Dator > hur man ställer skrivardelning

 • hur man ställer skrivardelning


 • Du kan dela en skrivare med flera datorer via ett fast eller trådlöst nätverk. I ett hem eller arbetsplats med flera datorer att dela en skrivare är en mer praktiska och genomförbara alternativ än att ha dedikerad skrivare för varje dator. När rätt inställd och konfigurerad, kommer den delade skrivaren kan ta emot och behandla utskriftskommandon från alla datorer i nätverket
  1.
  Koppla in skrivaren med en bas dator. Installera skrivardrivrutinen och följ tillverkarens instruktioner för att slutföra installationen. Starta om datorn och skriva ut en testsida för att kontrollera installationen. Om du redan har installerat en skrivare på en dator, hoppa över detta steg.
  2.
  Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen". Leta reda på ikonen märkt "Skrivare och fax" eller bara "Skrivare" (beroende på operativsystem) i Kontrollpanelen skärmen. Dubbelklicka på ikonen. Detta startar "Skrivare" Options-skärmen.
  3.
  Inne i "Skrivare" alternativet identifiera ikonen för den skrivare du vill dela. Om du har mer än en skrivare installerad och är osäker på vilken ikon pekar på den skrivare du vill dela, se manualen för skrivaren tillverkarens namn och modellnummer. Högerklicka på skrivarikonen med motsvarande modellnummer, rulla ned och klicka på "Dela" alternativet. Det kommer att läsa skrivarens "Egenskaper" skärm.
  4.
  Klicka på fliken "Delning" på "Egenskaper" skärm. I fliken "Delning" finns högst upp på skärmen, mellan andra flikar märkta "Allmänt", "Hamnar", "Avancerat" och "Color Management. " Med fliken "Delning" öppen klickar du på knappen på radion bredvid alternativet märkt "Dela den här skrivaren. "
  5.
  Namn den delade skrivaren. Klicka en gång på kommandot rutan intill texten "Share name" och skriv in namnet på skrivaren. Skrivarens namn behöver inte vara en formell beskrivning av sin modell, använda ett enkelt namn att skilja från andra delade skrivare i nätverket. Skriv in namnet, lämna skärmen öppen och gå vidare till steg 6.
  6.
  Ta reda på vad operativsystem lastas på andra datorer i nätverket som kommer att dela denna skrivare. Om värddatorn (den fysiskt ansluten till skrivaren) och alla andra datorer använder samma operativsystem, behöver du inte installera ytterligare drivrutiner. Men om andra datorer använder olika operativsystem, måste du installera skrivardrivrutiner för varje annat operativsystem.
  7.
  Klicka på knappen märkt "Ytterligare drivrutiner" i boxed region som kallas "Drivers" på skärmen du lämnade öppet i steg 5. Klicka på lämplig post i listan för att installera skrivardrivrutiner för datorer i nätverket med hjälp av olika operativsystem. Klicka på "OK".
  8.
  Installera skrivardrivrutiner. Använd CD-skiva eller ladda ner drivrutiner från tillverkarens webbplats. Initiera skriva kommandon från varje dator i nätverket för att kontrollera om skrivaren är delad.

  Tips och varningar


 • Du kan dela mer än en skrivare i ett nätverk. Dela en skrivare genom att följa samma steg.
 • På ett trådlöst nätverk, kontrollera datorns signalstyrka innan man inleder ett utskriftskommando.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man justerar ljusstyrkan på en iMac

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en Xbox till en bärbar monitor
 • Hur får man en Mac-dator att prata med en Canon skrivare
 • hur man installerar bror 240C bläckpatron
 • lägga till ett tangentbord till en bärbar dator
 • hur du ställer in en Mac mini blå tand
 • hur man ansluter en bildskärm till en mini acer
 • roll minne i datorn fungerar
 • hur man rengör skrivhuvuden på HP 1220c skrivaren
 • hur man startar cd-rom på en bärbar dator
 • hur man gör mac extern HD startbar