Dator > hur du installerar en fläkt på en hp pavilion zv6000

 • hur du installerar en fläkt på en hp pavilion zv6000


 • Varje dator har en dedikerad kylfläkt som kontrollerar temperaturen på sin CPU chip. CPU chips har en tendens att bli varm efter att ha använts för ännu en kort tid. Om din kylfläkt går dåligt och din CPU-chip börjar överhettas kan det orsaka allvarliga skador på moderkortet och alla maskinvaruenheter nära CPU chip. Få tillgång till din HP Pavilion zv6000 laptop CPU-fläkt kräver en fullständig demontering av din dator

  Du behöver:. .
  Platt skruvmejsel
  Phillips-skruvmejsel.
  Precision skruvmejsel set.
  ESD armband.


  1.
  Stäng av datorn och koppla sedan bort nätkabeln från uttaget på den bärbara datorn. Stäng LCD-skärmen, och placera den bärbara datorn nedåt. Vrid den bärbara datorn så öppningen av den bärbara datorn är riktad framåt. Leta reda på och ta bort batteriet från botten hölje av den bärbara datorn.
  2.
  Leta reda på hårddisken i det nedre högra hörnet av bärbara botten hölje. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra hårddisken locket till laptop. Ta bort locket och ställ den åt sidan. Ta bort de två behåller Phillips-skruvarna från hårddisken. Skjut hårddisken åt höger tills den kopplas bort från sin kontakter på den bärbara datorn. Ta tag i sidorna på hårddisken, lyft hårddisken ur facket och lägg den åt sidan.
  3.
  Leta reda på CD /DVD-enhet i det nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort enstaka Phillips-skruv säkra CD /DVD-enheten till sitt fack. Sätt ett gem i det lilla hålet på framsidan av enheten. Tryck in den tills enheten något glider ur facket. Ta tag i enheten genom att skjuta ut den ur CD /DVD-enheten facket och ställ den åt sidan.
  4.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvarna som kantar den övre kanten av den bärbara datorn botten hölje . Placera en liten bit av maskering överst till vänster LCD gångjärnet för att förhindra den från att skadas vid borttagning av tangentbordet. Tryck nedåt på höger sida av tangentbordet för att frigöra den från den bärbara datorn. Lyft upp på höger sida av tangentbordet locket och ta sedan bort den från den bärbara datorn.
  5.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvarna som fixerar tangentbordet församling till den bärbara datorn. Ta tag i tangentbordet från bakom den översta raden av tangenter. Lyft upp på tangentbordet, och placera den upp och ner över handledsstödet. Koppla bort tangentbordet's band, eller ZIF kabel från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.
  6.
  Stäng LCD-skärmen, och sedan placera den bärbara datorn lodrätt så bakkant på den bärbara datorn uppåt. Ta bort de två Phillips-skruvarna från varje ände av den bärbara datorns bakkant. Placera den bärbara datorn horisontellt på en plan yta och sedan öppnar LCD-skärmen. Koppla den trådlösa antennen och LCD videokablar kommer från den vänstra sidan av skärmen. Ta bort de två Phillips-skruvarna från varje LCD gångjärnet. Lyft LCD-panelen av den bärbara bas.
  7.
  Vänd den bärbara datorn bas över och ta sedan bort alla synliga skruvar från botten hölje av den bärbara datorn. Ta tag botten hölje, lyft bort det från datorn och ställ den åt sidan.
  8.
  Leta kylfläkten montering, och sedan koppla fläkten kabel från moderkortet. Ta bort de tre Phillips-skruvarna från kylfläkten montering, lyft ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  9.
  Omvänd denna procedur för att installera ersättning fläkt, och re- montera den bärbara datorn.

  tips och varningar


 • Använd ett ESD (elektrostatisk urladdning) armband för att förhindra statisk elektrisk skada till din laptop.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man öppnar upp en hp57 patron

Relaterade artiklar


 • hur man kopia på en Epson cx2900
 • hur du tar bort tangentbordet på en Dell C600 laptop
 • hur man rengör tangenterna datorns tangentbord
 • hur man installerar Sound Blaster Audigy
 • hur du ansluter bluetooth hörlurar till en dator
 • hur man byter processor i en Toshiba Satellite A105
 • hur koppla in datorhögtalare till en bärbar dator
 • hur man kan kontrollera min MacBook garanti
 • hur man använder en VHF-trådlös mikrofon med en dator
 • Hur rengör jag skärmen på min bärbara dator?