Dator > hur man gör rundade hörn javascript för IE

  • hur man gör rundade hörn javascript för IE


  • Medan de flesta stora browsers stödjer CSS ( Cascading Style Sheets ) egendom som kommer att göra HTML-element med böjda hörn , Internet Explorer 8 och under delar inte den här funktionen. Som har lämnat många webbutvecklare söker efter ett separat sätt att erbjuda böjda hörn i Internet Explorer utan att de allmänna omkostnaderna i sitt arbetsflöde . Lyckligtvis finns det flera JavaScript lösningar som finns att simulera beteendet hos CSS : s gräns-radie egendom
    1 .
    Anställa en plugin som jQuery Corner Plugin , om du är en utvecklare som redan använder jQuery på sin webbplats . Hämta plugin och placera filen (er ) på din webbserver och sedan , länk till dem i huvudet taggen på din sida. Till exempel , om filerna är i samma katalog som sidan :









    ringer då jQuery funktion som kommer att runda hörnen i Internet Explorer , antingen inom ett skript tagg i huvudet på sidan eller i en extern JavaScript-filen . Med jQuery Corner Plugin , kan koden se ut så här :



    $ hörn ( " bottom 20px " ) ;



    Det första avsnittet inom parentes anger målet inslaget (s ) , i detta fall delar med klassen namnet " roundedBox . " Det andra avsnittet inom parentes är för alternativ . Alternativen är den typ av hörn , till hörnet eller hörn påverkas och radien på kurvan .
    2 .
    Välj en fristående lösning , som CurvyCorners JavaScript-bibliotek . Ladda ner och länkar till biblioteket i huvudet taggen på din sida . Till exempel :







    Definiera sedan CSS border- radius attribut för element som bör ha rundade hörn .



    roundedBox {

    -webkit-border- radius : 20px ;

    -moz-border- radius : 20px ;

    }



    Den första egenskapen är för WebKit-baserad webbläsare, inklusive Safari och Chrome , medan den andra är för Mozilla -baserade webbläsare såsom Firefox . CurvyCorners tolkar CSS , upptäcker dessa definitioner och tillämpar dem i Internet Explorer.
    3 .
    Utnyttja HTML Components , en mekanism som Microsoft utvecklat infoga dynamiskt beteende i sina webbsidor . Komponenterna är helt enkelt JavaScript- filer med en . HTC förlängning som bara påverkar Internet Explorer. En gratis . HTC -fil som lägger ett beteende för CSS border- radius egendom har släppts . Ladda ner filen och placera den på en tillgänglig plats på webben rymden , sedan lägga till ett " beteende " egendom som pekar på . HTC fil tillsammans med CSS som definierar gränsen radie egendom . Till exempel :



    roundedBox {

    -moz-border- radius : . 20px ;

    -webkit-border- radius : 20px ;

    gräns -radius : 20px ;

    beteende : url ( border- radius. htc ) ,

    }

    tips och varningar


  • inte bara testa din kod i en version av Internet Explorer. Microsoft gjort betydande ändringar i renderingsmotor mellan version 7 och 8 i IE .

Previous:nothing Next:hur man kommer åt kombinationsrutan i en fråga





Relaterade artiklar


  • historien om den prolog programmeringsspråk
  • hur ändrar markören i C + +
  • hur man programmerar en online auktion webbplats
  • hur du ställer in DAO recordset i Visual Basic
  • hur du sorterar kolumner i DataGrid
  • Game Maker 5 : hur man gör en paus menyn
  • hur man håller information är korrekt i en databas när du har två personer med samma namn
  • hur man fångar en skärm i VB
  • hur man skriver manus programmering
  • hur man lär sig PLC-programmering