Dator > Hur ändrar jag # namn # i en php mall textfil ?

 • Hur ändrar jag # namn # i en php mall textfil ?


 • Webbplatser är ofta byggs och underhålls av team . Några medlemmar i teamet är programmerare och vissa inte . Alla vill kunna göra ändringar på webbplatsen när de behöver . Men när programkod som PHP berörs, ofta bara programmerarna göra ändringar på ett säkert sätt . En lösning på detta problem är att använda mallar . Mallar kan användas för att skriva oföränderliga delar av en webbsida , som ett företags marknadsföring texten , samtidigt som den föränderliga delar , såsom besökarens namn , enkel att använda men svårt för icke-programmerare att bryta .

  Gör en mallsyntax


  1
  Gör ett format för din mall system . . Varje mall kommer att kunna använda delar av texten som ändras beroende på vem som tittar på mallens webbsida och när när de tittar på det . I detta fall göra en mall som kan visa några oföränderliga text och även en text om den person som för närvarande är inloggad på webbplatsen. I den här guiden kommer din mall att kunna komma åt användarnamn och hans förnamn . I mallen kommer varje stycke information att refereras av en kod som är placerad mellan två hashmarks (#) . Så användarnamn kommer att refereras av " # användarnamn # " och hans första namn kommer att refereras av " # namn # " .
  2 .
  Skapa en fil exempel mall . Öppna din favorit texteditor och skriv in följande text i den :  Hej # namn # . Det är skönt att se dig igen. Ditt användarnamn är # användarnamn # .
  3 .
  Spara filen som " example. tpl " och ladda upp den till din hemsida via FTP eller ditt webbhotell är filuppladdning tjänst . Lägg den i den översta mappen på din webbplats.

  Skapa en mall Interpreter


  1 .
  Öppna en ny fil i din favorit textredigerare och kalla den " tolk . php " . Detta blir ditt PHP-skript som förvandlar mall till en webbsida .
  2 .
  Börja PHP-script med kod för att ladda mallfilen . Använd denna kod :
  $ mall=file_get_contents ( ' example. tpl ') ;
  ? 3 .
  Få användarens information som vi kommer att infoga i mallen . Lägg till denna kod till ditt manus :  $ user=array () ;

  $ user [ ' namn ']=$ _REQUEST [ ' namn '] ;

  if ( $ user [ ! ' namn ' ] ) {

  $ user [ ' namn ']=" Anonym " ;

  }

  $ user [ "användarnamn " ]=$ _REQUEST [ ' username ' ] ;

  om {

  $ user [ "användarnamn " ]=" Ingen " ;

  }
  4
  Byt alla mallen variabler-saker som är . surround genom hashmarks (# )-med den information vi fick från användaren . Lägg till denna kod till ditt manus :  $ mall=preg_replace ( /# namn # /I, $ user [ ' namn ' ] , $ mall ) ,

  $ mall=preg_replace ( /# användarnamn # /I, $ user [ "användarnamn " ] , $ mall ) ,
  5 .
  Visa en webbsida som byggdes från mallen . Lägg till denna kod till ditt manus ?  >


  6 .
  Spara PHP-skript -fil och ladda upp den på din webbplats. Lägg den i den översta mappen på din webbplats.
  7 .
  Kontrollera ditt verk . Besök webbplatsen med hjälp av en speciell webbadress som ser ut som "http://www. " följt av din webbplats domännamn , följt av " /tolk . php name=Joe username=joeuser example. com " , gå sedan till denna adress ? " Till exempel , om din webbplats domännamn är . " :  http : //www. example. com/interpreter. php?name=Joe username=joeuser  Du bör se följande text :  Hej , Joe . Det är bra att se dig igen . Ditt användarnamn är joeuser .


Previous:nothing Next:hur man ska utföra PKZIP från Java

Relaterade artiklar


 • hur man använder Visual Basic for Access 2007
 • hur man hittar arean av en cirkel genom att göra ett flödesschema
 • hur man gör hjärtan på en bärbar dator
 • hur man använder variabler i Visual Basic
 • hur du tar bort SQL-tabeller i Oracle
 • hur du vill visa en ståndpunkt filmklipp med Action Script i Flash MX
 • java våren vs struts
 • hur man hittar en delsträng i Java
 • hur du slår på javascript på en dator
 • typer av Manet protokoll