Dator > hur du redigerar userform i Visual Basic

  • hur du redigerar userform i Visual Basic


  • Userforms är skärmar som användare anger data i att interagera med ett program skrivet i Visual Basic for Applications (VBA ) . Programmerare utvidga standard uppsättning verktyg för Microsoft Word , Excel och Access skapa dessa anpassade formulär och fyller dem med knappar , reglage , och textrutor lämpliga till ingången deras VBA program behöver köra . Redigera en VBA userform innebär att använda fönstret form utformningen av VBA- integrerad utvecklingsmiljö (IDE ) . Denna miljö är inbäddad i varje ansökan av Office-paketet . Redigerar userforms gör det möjligt för användare att interagera med din VBA -program snabbare och effektivare
    1
    Öppna Microsoft Word , tryck sedan " Alt " och " F11 "för att gå VBA IDE .
    2 .
    Klicka på " Infoga "och sedan " UserForm "för att skapa en ny userform för VBA- program . Du kommer att använda formuläret för att ge användaren uppgifter för ett kort program som fyller en Word-tabell .
    3 .
    Dubbelklicka på " UserForm " post i "Project" längst vänster på skärmen . Detta kommer att utsätta den verktygslåda som innehåller kontroller för dig att placera på blanketten .
    4 .
    Dra en kontroll kommandoknapp från verktygslådan in i formen . Placera lådan nära mitten av formulärets nedre del.
    5 .
    Dra en textruta från Verktygslådan in i formen , ovanför och till höger om kommandoknappen. Dra en andra textruta från Verktygslådan till någon userform plats som direkt är kvar av den första textrutan .
    6 .
    Dubbelklicka på kommandoknappen för att ange den del av IDE för program koden.
    7
    Klistra in följande programkod i koden fönstret : .



    Om ( ActiveDocument. Tables. Count=0 ) Då

    ActiveDocument. Tables. Add Selection. Range , 1 , 2



    End If



    ActiveDocument. Tables (1) . Rader (1) . celler (1 ) . Range. Text=TextBox1. Text



    ActiveDocument. Tables ( 1 ) . Rader (1) . celler (2 ) . Range. Text=TextBox2. Text



    Detta program kopierar data användaren skriver in i textrutor i en ny tabell i den aktuella Word-dokumentet . Men i vilken ordning de userform förväntar input skiljer sig från den ordning som användaren förväntar sig. Du kommer att redigera formuläret för att åtgärda detta problem.
    8 .
    Tryck " F5 " för att köra programmet . Den userform placerar inte insättningstecken textinsättningspunkten i den första textrutan som det ska .
    9 .
    Klicka i den vänstra mest textrutan och skriv någon text . Tryck på " Tab "för att flytta till nästa fält i formuläret . Programmet belyser kommandoknappen istället för de förväntade andra textrutan .
    10 .
    Klicka i den andra textrutan och skriv in valfri text och klicka sedan på kommandoknappen . Programmet skapar en ny tabell i dokumentet och fyller den med text från textrutor .
    11 .
    Klicka på " X " i UserForm övre , högra hörnet för att avsluta programmet .
    12 .
    Klicka userform s vänstra textrutan och klicka på " tabIndex "-fältet i "Egenskaper " rutan . Den " tabIndex "-fältet läser just nu " 2 " anger att det är den sista av de tre kontrollerna i formuläret för att ta emot användarens inmatningar .
    13 .
    Skriv ett "0 " över den 2 , klicka längst till höger textrutan . Skriv " 1 " i " tabIndex " fältet och klicka sedan på kommandoknappen . Skriv ett " 2 " i " tabIndex " fältet .
    14 .
    Kör programmet igen med hjälp av Steg 8 instruktioner . Programmet belyser nu textrutorna i rätt ordning när du trycker på " Tab " -tangenten.


Previous:nothing Next:hur man extraherar länkar på en sida och lägga resultatet i en annan fil med php





Relaterade artiklar


  • Vad är syftet för dolda kontroller i Visual Basic ?
  • hur du redigerar tpl filer
  • hur man skriver fast bredd textfiler med Visual Basic
  • hur man installerar PHP på Windows XP IIS
  • hur man programmerar en vertikal rullningslist med en textruta i Visual Basic 6.0
  • hur man hittar filer i asp
  • hur man öppnar xps program
  • SQL Server Analysis utbildning
  • hur man gör en spets axelryckning
  • Hur man laddar ner och installera Java på vår dator