Dator > programmeringskod hjälp

 • programmeringskod hjälp


 • Programmering är inte alltid lätt . Det finns dock ett antal tekniker som kan göra ditt program mer tillförlitlig , effektiv och lätt att arbeta med . Om du gör en insats för att få in goda vanor i din dagliga rutin kodning , kommer du att skapa bättre applikationer och göra livet mindre stressande för dig själv på samma gång . De flesta programmering tekniker för att hjälpa producera bättre kod är faktiskt mycket enkelt . Ibland tekniker som kan verka obetydliga kan faktiskt ha en enorm inverkan på hur väl din planering går .
  1 .
  Stick med namngivning för ditt valda programmeringsspråk. Programspråk har konventioner för namngivning av de olika kodelement . Detta omfattar variabler, funktioner , metoder , klasser, gränssnitt , förpackningar och allt annat du använder språk . Även om de kan verka godtyckligt , med hjälp av konventioner gör din kod lättare att läsa, inte bara till dig utan till någon annan som kan hamna med koden i framtiden . Även om du arbetar med projekt på egen hand , du kommer förmodligen upp med hjälp av kod som utvecklats av andra människor vid något tillfälle, i vilket fall att känna till de konventioner som är enormt bra .
  2 .

  Använd indrag i koden . Indrag är ett viktigt verktyg i att göra din kod läsbar . Oundvikligen när du skriver kod , kommer det att finnas tillfällen då du behöver gå tillbaka sektioner att göra ändringar eller tillägg till dem . Även när du ursprungligen skrev koden bara en kort period innan , kan det vara mycket svårt att minnas och förstå resonemanget och algoritmer du använde . Indrag koden och använder massor av blanktecken automatiskt gör det lättare att smälta .
  3 .
  Använd meningsfulla namn i din kod . När du namnger de olika delarna i din kod , t. ex. variabler , klasser och objekt , försöker alltid att tilldela namn som gör någon form av känsla och som är lämpliga med hänsyn till omständigheterna . Till exempel, i ett Java -program , till en variabel som lagrar en persons förnamn kunde kallas " förnamn " och en metod returnera namnet skulle kunna kallas " getFirstName . " Denna praxis kan göra din kod verkar utdragna och oundvikligen innebär mer att skriva , men gör det även lättare att läsa och därför felsöka .
  4 .
  Organisera din kod i vettig sektioner . Ditt valda programmering språk kommer sannolikt att associeras med en eller flera utvecklingsmodeller . Exempelvis projekt i många språk inklusive Java anta objektorienterad metod . Använda en utvecklingsmodell kommer , i en omfattning , avgöra hur delar av koden är organiserade . Det finns många sätt att organisera kod . I objektorienterad modell du skapa och definiera objekt som har en specifik uppsättning uppdrag eller uppgifter . Om du inte vill adoptera en strikt modell , kan du använda enkla tekniker såsom att hålla funktioner tillsammans i separata manus och uppmana dessa skript från din huvudsakliga kod när du behöver dem .
  5 .

  Använd informativa kommentarer . Det kan tyckas tråkiga vid den tiden, men även tydliga synpunkter inom kod är en av de främsta sätten att göra den mer lättläst . De flesta språk att både singel och " multi-line " kommentarer, så du kan gå in så lite eller så mycket detaljer som du vill . Den mest viktiga och komplexa områden i koden bör alltid åtföljas av kommentarer som förklarar deras syfte och funktion. Variabler som kvarstår under ett script eller ett program bör också kommenteras när de skapas . Om koden innehåller komplicerade algoritmer , kommentera dessa i stor utsträckning för framtida referens.

  tips och varningar


 • kod inte bara rimligt att datorer , bör det kunna läsas av människor också . Motstå frestelsen att skriva kod som fungerar men är svårt att läsa , eftersom du kommer nästan säkert att ångra det . Skapa dokumentationen för ditt program kan också vara användbara.
 • undvika att hamna i dåliga vanor på grund av att du arbetar ensam på ett projekt . Den typ av programmering är att använda delar av kod som skrivits av andra människor , vilket är anledningen till att konventionerna är så viktiga.

Previous:nothing Next:hur man skapar videospel med C

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera text till tal i Visual Basic
 • hur man gör diagram i Visual Basic
 • hur man hittar det fullständiga datornamnet med Visual Basic
 • hur man hittar försvunna poster med SQL
 • hur man skapar en webbläsare i visuell grunderna 2008
 • hur man får trådlösa datakort hårdvara
 • hur man använder Visual C + + uttrycka
 • information om flödesscheman
 • hur man skapar en exe från en . bat-filen
 • hur man kopierar musik från en dator till ett PSP