Dator > hur man genomför en kodgranskning

 • hur man genomför en kodgranskning


 • Genomföra en kodgranskning som en del av en mjukvara utvecklingsprojekt säkerställer kvaliteten i programplaneringen innan projektet går vidare till nästa steg eller fas . Kod recensioner vanligtvis ger dig möjlighet att hitta fel som dålig struktur , försummelser och misstag tolka kundens krav . Använd kod recensioner sessioner också som en möjlighet att utbilda nya utvecklare om riktlinjer och rutiner följs av ditt företag . Använda en kodgranskning framgångsrikt hjälper programmerare att förbättra sin programplanering kvalitet och enhetlighet , vilket gör koden lättare att underhålla på lång sikt . . hålla projektgrupper liten och smidig att uppnå bästa resultat
  1 .
  Schema kod omdömen som en del av ert projekt förvaltningsplan. Upprätta kodgranskning standarder för ditt företag och projekt . Jämföra kod till standarder hjälper recensenter vara objektiv om processen och ge konstruktiv , värdefull återkoppling till utvecklaren .
  2 .
  Samla alla utvecklare i ett konferensrum och ger allmosor av koden . Om detta inte är möjligt eftersom alla inte är på samma plats , arrangera en telefon eller videokonferens . Deltagarna skall omfatta gruppmedlemmar och andra experter programmering . Rapid prototyping verktyg gör det relativt enkelt att utveckla kod snabbt , baserad på omfattande kund , funktionella och användarnas krav. Ställ möte regler så att ingen kan argumentera utan ett övertygande argument för oenighet .
  3 .
  Uppmuntra varje utvecklare för att beskriva sin strategi noggrant . Ta reda på om de metoder som fattats av en utvecklare inverkar på andra utvecklare . Undvik personangrepp och fokusera på att utvärdera själva koden . Motstå frestelsen att godkänna felaktig kod bara för att möta den aggressiva tidslinjen och budget förknippas ofta med projekt mjukvaruutveckling i dagens konkurrensutsatta globala marknad .
  4 .
  Diskutera olika strategier för att lösa kodning problem . Beröm utvecklarna för följande kodningsstandarder och följa deadlines . Belöna utvecklare som upptäcker nya sätt att lösa komplexa problem. Uppmuntra dem att skriva om hur de löst ett problem och skicka deras lösning till andra utvecklare som en del av företagets nyhetsbrev, webbplatser eller sociala forum nätverk .
  5 .
  Be input från andra utvecklare via e-post eller skriftlig feedback . Skapa en checklista med standarder för att kontrollera . Arkiv input från kod recensioner och undersöka resultatet av din slutprodukt . Om misstag identifierats i kodgranskning visas i slutprodukten , återbesök din process för att följa upp förändringar som krävs . Ange kommentarer i ett ordbehandlingsprogram och använda tracking funktionen för att indikera ändringar i olika versioner .


Previous:nothing Next:Hur man testar likvärdighet i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur man gör en chatta med PHP
 • hur du lägger upp flera bilder i php
 • hur man ska lösa ett ut java språk minnesfel
 • hur man använder en oändlig slinga
 • hur man skapar en pdf- fil som COBOL programutbud
 • Hur konvertera Visual Basic -filer till csharp
 • hur man gör spel i Visual Basic
 • hur man gör gratis fasa banners
 • hur du använder VBA för att läsa ett Word-dokument
 • hur man använder en switch fall med intervall i C + +