Dator > Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?

 • Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?


 • Montering dina egna stationära dator är en spännande och kostnadsbesparande motion om du verkligen älskar datorer. Överraskande, gör monteringen själva komponenterna inte vidta några speciella verktyg: en Phillips skruvmejsel är det enda verktyg du behöver. De flesta monteringsanvisningar finns i video form på webben. Men att samla en kvalitet, fungerande dator själv kräver vård, planering och viktigaste, forskning. När du gör ordentlig forskning innan du köper komponenter, att du sällan behöver oroa dig för kompatibilitetsproblem.

  Moderkort kompatibilitetsproblem

  Moderkort närvarande kompatibilitetsproblem som måste beaktas innan man köper den tilläggskomponenter. Inte alla processorer är kompatibla med alla moderkort. Denna information offentliggörs på moderkortet litteraturen. Moderkort är också selektiva om hastighet och typ av RAM-minnen som behövs. Inte alla RAM-minnen fungerar med alla moderkort. Denna information finns även i moderkortet specifikationen information.

  PCI-kortplats Frågor

  Nyare moderkort har PCI-platser i de nyare PCI-Express format medan äldre moderkort erbjuder en kombination av AGP-slots och regelbundna PCI-platser. Vet vilken typ är med på ditt moderkort innan du köper PCI komponenter som grafikkort och ljudkort. I de flesta fall, om du installerar rätt sorts kort i en matchande PCI-format slot kommer kompatibiliteten inte en fråga.

  Maskinvarukonflikter Detection

  På gång dock komponenter kommer att konflikter av olika tekniska skäl. Du vet en sådan konflikt beror på att datorn kommer att "blå skärm" precis före eller efter skrivbordet i Windows laster. "Frysning" är ett tecken på konflikt. Du kan testa för det här problemet genom att trycka på F8 när du startar maskinen och ladda Windows i felsäkert läge. Felsäkert läge kommer kringgå drivrutiner och enheter som inte behövs för grundläggande Windows drift. Om datorn inte blå skärm i felsäkert läge men återupptar blå-screening i normalt läge, det är säker på att du har en maskin konflikt.

  Undvika

  Ett sätt att undvika konflikter hårdvara är att bygga datorn en komponent åt gången. Detta sätt, om du installerar en komponent eller enhet som är inkompatibelt med moderkortet eller annan enhet, vet du omedelbart "som orsakade problem. "När du monterar hela maskinen på en gång, utan att köra boot-prov mellan etapper, kommer du inte att vissa som enheten är fel därför installera strömmen och starta upp maskinen Om maskinen befogenheter upp -. . Och piper vid dig eftersom det saknas ett RAM-minne och hårddisk -. . det är ett gott tecken Installera minnen och starta maskinen igen Om maskinen stövlar till en BIOS-skärmen här gången, fortsätter Lägg hårddisken och en optisk enhet och installera Windows. Reboot. Fortsätt lägga enheter, en i taget, testning för en lyckad uppstart efter varje ny pjäs.

  Grafikkort

  Spara alla uppgraderas PCI grafikkort för sista i installationsprocessen. Grafikkort och deras drivrutiner skapar ofta hårdvara konflikter. Om det finns ett kompatibilitetsproblem med din nya grafikkortet och datorns inbyggda video tjänsten har stängts av på grund av närvaron av det nya kortet kan du vara "blind" utan någon bild alls, och detta kommer att göra om fastställande av Problemet mycket svårt, minst sagt.


Previous:Corsair minne grunderna Next:hur man byter en CPU multiplikatorn med en AMD-processor

Relaterade artiklar


 • hur du skickar ett HTML- e med VB
 • hur man skapar en inloggning och registrering för din webbplats
 • java 1,6 vs 1,5
 • data recovery hårdvara
 • Hur konvertera Visual Basic -filer till C #
 • hur man gör en dropdown i Visual Basic
 • hur man skriver en kopia konstruktor
 • hur man kan kontrollera att en fil finns i php
 • hur man programmerar ett säkert php intranät
 • hur man lär sig Visual C # netto