Dator > vad är Monotype typsnitt ?

  • vad är Monotype typsnitt ?


  • Monotype teckensnitt är mindre estetiskt tilltalande , fast bredd teckensnitt ( t. ex. Courier ) som kommer som standard på moderna datorer utan används främst för tekniska ändamål . De är ofta breda i jämförelse med mer elegant teckensnitt och väldigt lätt att läsa men titta på sin plats för de flesta moderna datorer ändamål

    Historia

    Monotype teckensnitt går tillbaka till de tidigaste dagarna av moderna datorer , där tecken visades på en skärm eller skrivas ut . Tidiga datorer var begränsad i sin förmåga att visa mer än en handfull rader på en skärm och på liknande sätt hindras när du skriver ut på grund av det låga antalet prickar de kunde producera per tum . Resultatet blev bokstäver och siffror som skulle kunna passa in i en rigid uppsättning punkter eller pixlar .

    Funktioner

    Monotype typsnitt har en mängd tecken som passar in i ett visst område , vanligtvis en rektangel . Varje tecken återges i samma utrymme (vilket ger upphov till termen " fast bredd " ) och har lika mycket utrymme på båda sidor om det . Resultatet är att samma antal tecken kommer att visas på varje textrad .

    Funktion Monotype typsnitt som används i moderna datorer för att göra det lättare att läsa tryckt text . Eftersom varje tecken återges på samma bredd , är det lättare att skilja mellan tecken såsom gemena " l " och versalt " I " , eller versalt "O "och siffran noll . Monotype teckensnitt därför används för att öka tydligheten när det står klart överföring av information är av största vikt .

    Fördelar

    I programmering och andra områden där det är viktigt att kunna differentiera mellan olika tecken snabbt , är en Monotype font viktigt . På samma sätt var som helst där det är nödvändigt att säkerställa att endast ett visst antal tecken som används ( t. ex. på små bildskärmar som endast kan återge 100 tecken åt gången ) , 100 tecken i ett teckensnitt Monotype kommer alltid ta upp samma mängd utrymme , som används oavsett tecken .

    Överväganden

    Monotype typsnitt ser ut som de framställs på en gammal dator eller en skrivmaskin . Som ett resultat kan de generera vissa konnotationer i huvudet på betraktaren . Som ett resultat bör Monotype typsnitt användas endast om de är väsentliga , t. ex. vid visning av kod, snarare än varje dag, där ett mer estetiskt tilltalande typsnitt skulle vara en fördel .


Previous:nothing Next:vad är ett eko gif animation ?





Relaterade artiklar


  • Hur skriver jag en temperatur konverteringsprogram med Visual C ?
  • hur man skapar ett diagram i C #
  • hur man gör en gratis hemsida utan avancerad programmering
  • hur man programmerar en array i Visual Basic 6.0
  • Hur konvertera det datum som strängen i VB
  • riskhantering i programvaruteknik
  • hur man kopplar SQL-frågor med Visual Basic
  • hur man ändrar textfärgen av etiketter i vb6.0
  • hur man hanterar en null pekare undantag i Java
  • hur man gör med ett objekt i Visual Basic 6