Dator > Hur ställer jag ett fält i MS Word 2007 för åtkomst i VBA ?

  • Hur ställer jag ett fält i MS Word 2007 för åtkomst i VBA ?


  • Microsoft Word 2007 har en funktion som kallas fältkoder , som är kort dokument komponenter som kan generera innehåll automatiskt . Exempel på fältkoder innehålla datum, tid och aktuellt sidnummer . Words skriptspråk , Visual Basic for Applications kan infoga nya fältkoder och ändra programmässigt befintliga på alla de sätt som Word standard användargränssnitt. Arbeta med Word fältkoder via detta gränssnitt och VBA -kod kan driva idéer för att berika statiska delar av dina dokument med dynamiskt uppdaterade uppgifter.

    Du behöver : .
    Microsoft Word


    1
    Skapa ett nytt dokument i Word och klicka på " Infoga " -menyn , följt av " Datum och . Time " ikonen i "Text " panelen . Kontrollera " Uppdatera automatiskt " rutan , dubbelklicka sedan på någon datumformat att infoga ett fält kod som automatiskt uppdaterar med dagens datum .
    2 .
    Tryck på " Enter "för att starta en ny linje , klicka sedan på " Quick delar " -ikonen i "Text " panelen . Klicka på " Fält "och sedan dubbelklicka på någon av de uppräknade fältkoder (t. ex. " sidan ") för att infoga den i dokumentet .
    3 .
    Tryck på " Alt-F9 "för att visa den faktiska utseende fältkoder . Denna åtgärd kommer att ge dig en förhandsvisning av vad din VBA -kod visas . Tryck på " Alt-F9 " igen för att återställa fältkoder " vanliga visningsläget .
    4 .
    Tryck på " Alt-F11 " för att öppna Visual Basic integrerad utvecklingsmiljö. Klicka på " Infoga " och sedan " Modul " för att skapa ett nytt fönster där du kan ange din VBA -kod
    5
    Skriv följande subrutinen in den nya koden fönstret: .



    Public Sub showFields ( )

    Dim i, str1

    Selection . InsertAfter " Field index , text , resultatet "

    För i=1 till ActiveDocument. Fields. Count

    Selection. InsertAfter vbCr

    Med ActiveDocument . Fields ( i)

    str1=. Index " , > > " . Code. Text " <" . Result. Text

    Selection. InsertAfter str1

    End With

    Nästa jag

    Selection. InsertAfter vbCr

    End Sub



    Denna subrutin itererar igenom varje fält i dokumentet och skriver ut information om det . VBA åtkomst till områden genom " Fields " egendom " ActiveDocument "objektet . Fastigheten, som huvudsakligen är en lista över alla fältkoder är en del av varje dokument . Word uppdaterar listan varje gång en användare lägger till eller tar bort ett fält .
    6 .
    Tryck på " Alt-F11 "för att återgå till dokumentet , klicka på någon tom rad . Tryck på " Alt-F8 " för att visa en lista med VBA subrutiner ( dvs makron ) . Dubbelklicka på " Visa fält " post för att köra VBA -kod du skrev i steg 5. Koden kommer att köras och skapa en kommaseparerad lista av information för varje fält du in i steg 2 .


Previous:nothing Next:vad är asp programmering ?





Relaterade artiklar


  • instruktioner för hur du slår på javascript
  • hur pekare dereference ogiltig
  • hur man subtrahera ett datum i vb
  • hur man skriver testfall för en webbsida
  • Vad är Java -konsolen ?
  • hur man kan felsöka ett Visual Basic-funktion
  • hur man beräknar avståndet mellan två punkter i java
  • hur man kan kontrollera en process i Visual Basic
  • hur man öppnar Excel Office 2007 c #
  • hur man gör en lång rummet i Game Maker