Dator > java 1,5 anteckning tutorial

  • java 1,5 anteckning tutorial


  • Anpassningsbara anteckningar är en funktion lagts till i programmeringsspråket Java och med version 1. 5 . Till skillnad från de flesta program funktioner i Java , har de ingen direkt inverkan på driften av koden . Men de kan tjäna många syften . Till exempel kan ge kommentarer metadata för andra utvecklare , liknande den taggar som används i JavaDoc kommentarer . De kan också göra data tillgängliga för kompilator som kan hjälpa programmerare eldfängda gjort fel som kompilatorn normalt inte skulle märka .
    1
    Skapa ett nytt Java class fil som heter " AnnotationTest . Java " och klistra in följande kod i den :

    klass AnnotationTest extends JFrame {

    offentliga UPPDATERINGSINFORMATION () {
    //En del kod här
    } }


    Som ni ser , utökar denna enkla klassen JFrame klassen inbyggd i Java Swing biblioteket . Det verkar dock utvecklaren har gjort ett skrivfel . Medan han uppenbart avsedda att åsidosätta update () från superklassen , felstavade han " uppdatering . " Normalt kan utvecklaren fångsten inte felet förrän timmar senare, när någon aspekt av hans program , möjligen i en helt annan klass , inte att fungera korrekt. Även om det säkert kommer att tas problem som en följd av detta misstag , beroende på sammanhanget av misstag , kan det inte ens är kompileringsfel , eftersom någon kod på andra ställen i programmet kan alltid falla tillbaka på " uppdatera " metod i JFrame klassen . Vore det inte trevligt om det fanns ett sätt att berätta kompilator som Denna metod är för avsikt att åsidosätta en annan metod ? Ange @ Åsidosätt kommentaren . .
    2
    Redigera din kod så att den lyder som följer :

    @ Åsidosätt
    offentliga UPPDATERINGSINFORMATION () {
    //Några kod här.
    }

    @ Åsidosätt anteckning ger kompilatorn en glimt av vad som finns i programmerarens huvud . I det här fallet att programmeraren avser hans metod " UPPDATERINGSINFORMATION " för att åsidosätta någon annan metod i superklassen . Nu , när kompilatorn läser detta , kommer det att inse direkt att ett misstag har gjorts . Programmeraren fordringar " UPPDATERINGSINFORMATION " åsidosätter annan metod , men klassen JFrame innehåller någon metod som kallas " UPPDATERINGSINFORMATION . " Sammanställningen kommer att misslyckas och kompilatorn kommer att låta programmeraren vet uttryckligen att hans " UPPDATERINGSINFORMATION " metoden inte gör vad han väntat .

    Förhoppningsvis kommer programmerare ta en snabb titt och märker hans tillsyn , och korrigera hans stavfel .
    3 .
    sätta ordet " @ Föråldrad " strax efter " @ Åsidosätt " anteckning för din metod . Om du har programmerat i Java länge , inser du förmodligen @ Föråldrat en JavaDoc tagg som anger att andra utvecklare , när de läser Javadoc-dokumentation , att en klass eller metod stöds inte längre och att de ska sluta använda det så snart som möjligt .

    naturligtvis i praktiken är få utvecklare att studera tvångsmässigt den JavaDocs för alla bibliotek som de använder för varje ny version . Så istället för att räkna på Java -utvecklare att ta initiativ , berättar @ Utfasade kommentaren kompilatorn att generera en varning när som helst den klass eller metod används . På så sätt , när som helst en utvecklare bygger en ny version av hennes program , hon berättade genast att hon använder en metod eller klass som numera anses vara nedlagda och föråldrade .


Previous:nothing Next:hur man skriver anpassade JSP- taggar





Relaterade artiklar


  • hur du säkerhetskopierar med Visual Basic
  • JavaScript stängning tutorial
  • hur man startar en ny instans av Visual Basic
  • hur man skapar en temporär tabell i Visual Basic 6.0
  • hur man skapar en html & jsp hemsidan
  • hur man använder vid strukturen med bash scripting
  • hur man kan övervaka nätverkshårdvara
  • Hur konvertera HTML till text i java
  • hur de kan förmedla en rad i Visual Basic
  • hur man skapar ett flödesschema som räknar siffror från 1 till 10