Dator > hur man skapar en widget

  • hur man skapar en widget


  • Widgets är fristående program som vanligtvis finns inbäddade på webbplatser från tredje part som klockor , auktion-tickers , evenemang nedräkningar etc. Widgets är alltså mini program som är enkelt att installera , snabb att utveckla och som används som hävstång avancerad teknik genom att lägga till funktionalitet till befintliga program . Om du kan skapa en webbsida , då vet du hur man skapar och distribuerar en widget , eftersom de använder samma teknik för JavaScript , DHTML och CSS . Widgets kan antingen vara tillbehör , program eller widgets information . Tillbehör widgets är sluten som körs oberoende av Internet eller ett program . Ansökan widgets är förknippade fullfjädrad med en ansökan , medan uppgifter widgets fungerar med Internet data

    arkitektur <. /h4>
    1 .
    Starta din text editor och skapa en HTML-fil . HTML- filen bör följa XHTML 1. 0 standard och ovan i syfte att följa gällande webbstandard bästa praxis . En enkel XHTML- koden ser ut så här :



    Widgets


    Välkommen till Widget World

    ;


    2
    Använd tag att utföra fullständiga 2D rendering för widget om det behövs . Den " sammansatta " attribut är ett annat tillägg till taggen som låter en ange hur bilden ( " bild . png " ) utförs.
    3 .
    Använd Cascading Style Sheets (CSS ) till stilen widgeten så att den visar enhetligt i alla webbläsare. En del av CSS- filen skulle innehålla följande styling :



    4 .
    Placera ovanstående fil i en separat fil . I det här exemplet har vi sparat filen som " widget . CSS " Referens filen med hjälp av "import " uttalande om de viktigaste HTML -filen som visas :


    Lägga Dynamik


    1 .
    Använd " widget "objektet för att ge ytterligare möjligheter . Till exempel att få tillgång till användarens preferenser , användning följande kodrad :

    widget. setPreferenceForKey (preferensaktier , nyckel ) ,
    widget. preferenceForKey ( nyckel ) ,
    2
    Använd aktivering . händelser för att undvika överdriven användning av CPU-tid eller resurser nätverk genom att widgeten . Koden nedan visar hur detta görs :

    Om ( window. widget ) {
    widget. hide=dölja ;
    widget. show=visa ,

    funktion dölja () {
    om ( TimeInterval == null ) {
    TimeInterval=setInterval ( updateTime (true ) ; " , 500 ) ; }

    }

    Lägg till andra funktioner till koden som du föredrar .
    3 .
    Skapa " Info. plist " filen för att identifiera en widget och IT-resurser . Denna fil varierar på vad är bör innehålla beroende på typ av widgeten .

    tips och varningar


  • I linje med Web -teknik använder, är widget dynamik tillhandahålls med hjälp av JavaScript . Detta gör widget för att få tillgång användarinställningar på systemet , flip widgets för att få tillgång preferenser , öppna andra program , svara på webbsidan händelser och utföra system kommandon såsom kommandoradsverktyg och skalskript .

Previous:nothing Next:hur man använder Visual C + + 6





Relaterade artiklar


  • hur man definierar amazon namespace i Visual Basic
  • varför spelet testningen är viktig
  • hur man skapar en html & jsp hemsidan
  • hur man använder samtal inom Visual Basic
  • hur ändrar markören i en textruta
  • hur man läser CPU-temperaturen med ett VB6 program
  • Visual Basic -projekt för studenter
  • hur man skapar ett flödesschema som räknar siffror från 1 till 10
  • vad är filändelsen ru ?
  • hur man läser ett Word-dokument med Java