Dator > vad är en matris i Visual Basic ?

  • vad är en matris i Visual Basic ?


  • I Visual Basic är en matris ett indexerat uppsättning data . Arrayer används för att gruppera och indexera en serie värden . De individuella värdena hålls i matrisen kallas elementen i matrisen . Ett element är en uppgift , ett namn som exempelvis en dator har inget begrepp om ordet " namn ", så koden författaren förklarar för den dator som det kommer att finnas en lista eller tabell med information kallade " namn . " När utrymmet för namn har skapats , kan programmeraren berätta då datorn som Lucy , Fred , Ben , George och Alison är alla namn , och namnen är indexerade , eller nedsänkta , så att namnet 1 är Lucy , namn 2 är Fred och så vidare .

    Du behöver :
    Text editor

    Funktion

    Programmerare använder matriser för att hänvisa till flera värden av samma klass av data ( i vårt exempel , namn ) , använder. ett tal som kallas index, eller nedsänkt , för att skilja dem från varandra . Arrayer används för att förkorta och förenkla Visual Basic -kod , vilket gör att en programmerare för att skapa loopar som ett effektivt sätt hantera ett stort antal element , så länge som elementen är alla av samma datatyp . En programmerare kunde förklara varje del separat som en enskild variabel , men det skulle göra program otymplig att skriva och köra .

    Typer

    arrayer i Visual Basic kan ha en fast storlek eller dynamisk. En fast storlek array har samma antal element under hela genomförandet av programmet, medan dynamiska matriser kan expandera medan programmet körs och innehåller data som importerats eller förts in under genomförandet av programmet . Matriser kan också vara linjär eller flerdimensionella. Linjära arrayer innehålla en enda lista med variabler , såsom den första namn i vårt exempel . En flerdimensionell array använder mer än en uppsättning index eller nedsänkt , tvådimensionella arrayer kan ses som en tabell med kolumner och rader. Det finns också taggiga matriser , som kan innehålla varierande mängder av undergrupper av element , och dessa fungerar som arrayer i en matris

    Array förklaring Uttalanden

    Arrayer förs in program på samma sätt som variabler-de ska vara . deklareras och den plats och på vilket sätt de deklarerats bestämmer deras omfattning , eller där i programmet de kan användas . Fyra typer av information ingår i deklarationen uttalande : arrayen namn , datatyp , antalet dimensioner , och antalet element . Detta typiska föregås av " Dim " att deklarera arrayen .

    Exempel på en fast storlek Array

    En fast storlek array med namn Lucy , Fred , Ben , George och Alison kunde förklaras som Dim strNames (4 ) som en sträng.

    array heter " strNames " och har plats för fem namn . ( När Visual Basic räknar index , det börjar från 0 , så numret kodaren använder antalet element minus 1) . Endast ett nummer anges inom parentes efter array namn , så det är en endimensionell eller linjär , array . Namnen är sedan indexerade (givet i nedsänkt ) 0 till 4:

    strNames (0 )=" Lucy "
    strNames (1)="Fred "
    strNames (2 )=" Ben " och så vidare

    För att deklarera en array som håller element i form av en tabell , en andra nummer inom parentes , separerade med ett kommatecken . Dim strNames ( 4,1 ) som en sträng. Denna kod deklarerar en array med sträng variabler kallas " strNames ", som kunde rymma den första och andra namn på fem personer

    exempel på en dynamisk array

    Om du lämnar parenteserna tom skapar en dynamisk array . Dim strNames ( ) Som en sträng.

    Eftersom parentes är tomma , ger datorn inte något minne för delar, element kan läggas till denna array först efter att den har " redimensioned ", vilket är processen att berätta datorn hur mycket utrymme som kommer att behövas. Koden till redimension den " strNames " array att ha plats för fem namn skulle lyda: . ReDim strNames (4 )

    När arrayen innehåller data, kommer " ReDim " uttalande skriva över alla uppgifter som finns, så programmeraren måste använda " Bevara "sökord . För att lägga till en femte namn till vårt namn array , hålla de fyra tidigare namn intakt , skulle koden vara:

    ReDim Bevara strNames (5 )
    strNames (5 )=" Boris "

    Begränsningar

    matriser måste innehålla uppgifter av samma typ , men annars är de mycket flexibla . En array index kan inte överskrida gränserna för en Long, datatyp , men med tanke på att långa intervall datatypen i värde från -9. 223. 372. 036. 854. 775. 808 genom 9. 223. 372. 036. 854. 775. 807 , det finns en hel del utrymme att fylla . Arrayer också är begränsade 32 dimensioner, men det är ovanligt för programmerare att använda fler än tre.


Previous:nothing Next:hur man skapar en ny ansökan asp.net web





Relaterade artiklar


  • datorteknik designprojekt
  • hur du aktiverar funktionen print screen med hjälp av JavaScript
  • hur man kan kontrollera en process i Visual Basic
  • sql sökning tutorial
  • html iframes tutorial
  • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
  • hur man skapar en vokal räknar ansökan i Visual Basic
  • skillnaden mellan en Java- applet & javascript
  • Hur konvertera tal till text i Visual Basic
  • vad är hårdvara & mjukvara?