Dator > grundläggande sql tutorial

 • grundläggande sql tutorial


 • Structured Query Language ( SQL ) är en plattform för att manipulera databaser . Språket används på många databassystem och tillåter programmerare att enkelt anpassa sig till en ny databas miljö . De grundläggande funktionerna i en databas är alla kontrolleras av SQL . Dessa inkluderar byggandet av datatabeller som håller information, inmatning av data och uttag av data senare . Frågor för dessa verksamheter är okomplicerade. Mer avancerade SQL erbjuder kreativa möjligheter för att analysera en databas . När du lär dig de grundläggande SQL-tekniker , kan du utveckla så småningom mer kraftfulla färdigheter

  Du behöver : .
  SQL -databas

  Skapa tabell


  1 <. br >
  Typ " CREATE TABLE tabellnamn "där " tabellnamn " är namnet på de nya uppgifterna tabellen du skapar för att hålla information . Observera att citationstecken inte ingår i själva programmet koden och SQL-kommandon är alla versaler .
  2 .
  en inledande parentes efter " CREATE TABLE " uttalande i samma linje .
  3 .
  Skriv namnet på en kolumn eller fält , för den nya tabellen . Om lagra namn och telefonnummer , till exempel, din första kolumnen kallas " namn " . Citationstecken ingår inte . Kolumn är skiftlägeskänsliga och kan innehålla en blandning av stora och små .
  4 .
  Skriv ett mellanslag följt av variabeln format för din nya kolumn . SQL tillåter många datatyper som skall lagras . Ett "namn" kommer att vara text , så VARCHAR datatypen är populär , eftersom det kan hålla en mängd olika tecken .
  5 .
  Skriv parametrar för datatypen inom parentes . För text data, till exempel VARCHAR , identifierar parametern det maximala antal tecken området kan hålla . "50 " är en vanlig längd , så den fullständiga datatypen kommer att läsa " VARCHAR (50 ) " .
  6 .
  Skriv ett kommatecken och skapa ytterligare kolumner för nya data bord samma sätt . Om du vill lägga till en kolumn för telefonnummer , som också lagras som text , typ " telefon VARCHAR (20 ) " eller använda någon effektiv längd än 20 om du tänker lagra internationella nummer med Office tillägg eller annan information.
  7 .
  Stäng SQL-uttryck med ett slut parentes och ett semikolon . Hela frågan kan läsa " CREATE TABLE personer ( namn VARCHAR ( 50 ), telefon VARCHAR ( 20 ));". Tryck på " Enter " för att köra frågan på de flesta plattformar
  8
  Typ . " Visa tabeller , " och tryck på " Enter " . Systemet kommer att visa alla tabeller för närvarande i databasen , inklusive den du nyss skapade .

  Enter Data


  1 .
  Typ " INSERT INTO tabellnamn värden "till börja fråga som kommer att lägga informationen till den nya tabellen , där " tabellnamn " är namnet på den tabell du skapat. Observera att citationstecken inte ingår i själva koden .
  2 .
  Typ en öppen parentes och visa innehållet för en enda rad eller spela med kommatecken mellan varje post . Värdena måste sättas inom enkla citattecken. Stäng parentes och lägg till ett semikolon när du är klar . Den slutliga frågan kan läsa " INSERT INTO människor VALUES ( ' Andrew Jackson " , 餬-555 till 1. 212 ');". Observera att citationstecken inte ingår i själva koden .
  3 .
  Skapa en ny " INSERT " fråga för varje person eller post som du vill lägga till i tabellen . Du har nu skapat en ny data tabell i databasen och lagt till data till den. Dessa är de viktigaste processerna för att använda en databas .


Previous:nothing Next:hur man programmerar med Microsoft Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur man gör kolumner i css
 • hur man kan övervaka nätverkshårdvara
 • hur man byter en css bakgrundsbild med javascript
 • Hur konvertera en tom sträng hittills
 • hur man använder flera namnrymder
 • Definitionen av systemet flödesschema
 • JavaScript ajax tutorial
 • hur man läser ett Word-dokument med Java
 • hur man drar ett fempunktsprogram stjärnan med Python-språket
 • hur man skapar exe programfiler i Visual Studio 2008 Express Edition