Dator > hur man skapar grafik & former i " Visual Basic "

  • hur man skapar grafik & former i " Visual Basic "


  • Skapa grafik och former i Visual Basic (VB ) börjar med den nödvändiga programplaneringen åtgärder för att rita enkla element som punkter , linjer, rektanglar , cirklar , ellipser och bågar . Genom att kombinera dessa faktorer på olika sätt och former , kan komplicerade grafik visas på datorskärmen . Processen kräver skriva mödosamma datakod i avsaknad av avancerad grafik programvara men är fullt möjligt med hjälp av byggstenar som beskrivs här

    Du behöver : .
    Visual Basic 6
    . 0 .


    1 .
    Öppna ett nytt Visual Basic-projekt med hjälp av " Standard EXE " mall , ett av de val som visas när du väljer ett nytt projekt . Spara projektet och form när du uppmanas att som MyGraphicsDemo . Ställ in " Form1 " Höjd i fönstret Egenskaper till 5400 och bredden till 6800 .
    2 .
    Dubbelklicka på " CommandButton " -ikonen i den vänstra kolumnen Toolbox för att lägga till den till formuläret. Detta är en liten rektangel normalt ligger i högra kolumnen av verktyg och tredje från toppen . Etiketten visas när du placerar du markören på det . Klicka på knappen för att fokusera på sina "Egenskaper " i fönstret till höger och ändra " Caption " egendom att läsa " Visa mig några Färgade poäng ! " utan att ange citationstecken . Ändra höjden egendom till 500 och bredden egendom till 3000 .
    3 .
    Öppna en kod genom att klicka på " Visa " och sedan " Code " på den högsta nivån Visual Basic -menyn . Ange platsen pekar på skärmen , storleken och färgen först med belysande kod . Sedan variera inställningarna för att lära sig vad som är möjligt med bara enstaka punkter . I denna kod " PSet " linjer skapar olikfärgade prickar , medan rader kod som innehåller "RND "duplicate många punkter i slumpvis färger och platser . När du är klar , tryck "F5 " för att se resultatet .

    Sub Command1_Click ( )
    BackColor=vbRed
    PSet ( 0 , 0 )
    PSet (15 , 5 ) , vbCyan
    PSet ( 20 , 10), vbYellow
    CurrentX=500 : currenty=500
    För i=1 till 20
    PSet steg ( 0 , 0)
    Nästa
    För i=1 till 500
    DrawWidth=v * 5 + 1
    PSet (RND * ScaleWidth , v * ScaleHeight ) , RGB ( Rnd * 255 , Rnd * 255 , Rnd * 255 )
    Nästa
    DrawWidth=1
    End Sub
    4 .
    Skapa en stor triangel med hjälp av "Line " Visual Basic kommando som använder platsinställningarna att rita triangeln. Lägg en färgad rektangel med linje-kommandot med hjälp av annan plats punkter . Lägg till ytterligare två CommandButtons den form som i steg 2 . Ändra Bildtext egenskaper för att läsa " rita en triangel " och " Rita en rektangel " respektive . Du kan behöva bredda lådor som i steg 2 . Skriv in följande kod nedanför den tidigare rader kod . När du är klar , tryck "F5 " visa

    Private Sub Command2_Click ( )
    Line ( 1500 , 3000 )-. Step ( 1000 , 0) , vbBlack
    Line-Steg ( 0 , 1000 ) , vbBlack
    Line-( 1500 , 3000 ) , vbBlack
    End Sub
    Private Sub Command3_Click ( )
    Line ( 1200 , 1500 )-Steg ( 2100 , 1100 ) , vbGreen , B
    End Sub
    5 .
    Rita en cirkel med följande rader kod. Rita ellipser och bågar använder samma process , du bara ändra måtten och där cirklar börjar och slutar . Genom att bredda en aspekt av den cirkel , du förvandla den till en ellips och genom att inte cirkeln sluts , gör du en båge . Att ställa in detta , lägga till ännu ett CommandButton , märkning detta en " rita en cirkel " .

    Private Sub Command4_Click ( )
    DrawWidth=5
    FillStyle=vbFSSolid
    FillColor=vbCyan
    Circle ( 2000 , 2000 ) , 1000 , vbBlue
    End Sub

    tips och varningar


  • Du kan rita olika typer linjer andra än fasta med dessa inställningar: vbDash , vbDot , vbDashDot , vbDashDotDot och vbInsideSolid . Likaså fylla rektanglar med diagonala linjer ( vbUpwardDiagonal , vbDownwardDiagonal , vbCross och andra stilar .
  • När du arbetar med färger , särskilt om du planerar att skapa kod som distribueras i ett program , tänk på att även grafikkort teoretiskt kan visa 16 miljoner olika färger , mest användbara paletter består av en delmängd med endast 256 färger .

Previous:nothing Next:hur man skapar ny fil i java





Relaterade artiklar


  • hur man skapar en html & jsp hemsidan
  • instruktioner för hur du slår på javascript
  • JavaScript ljusbord tutorial
  • hur man skapar ett datum från sträng java
  • vad gör variabler betyder ?
  • hur man skapar kontroller webbanvändaren med C #
  • hur man beräknar avståndet mellan två punkter i java
  • fördelarna med javascript
  • hur du kan få text i kolumner med html
  • hur man kan få en DLL för Visual Basic