Dator > hur man gör en animerad sprite med Game Maker 7

  • hur man gör en animerad sprite med Game Maker 7


  • Grunderna i animation i Game Maker liknar grunderna i animation i andra program . Animationer skapas genom att göra en lista med bilder , som ger en illusion av ett föremål i rörelse . Game Maker gör processen lite enklare för dig : någon sprite ( eller spel bild ) som innehåller flera bilder automatiskt animerade

    Du behöver : .
    Game Maker


    1 .
    Skapa en sprite genom att högerklicka på ordet " Sprite " i objektet listan och välja " Skapa Sprite . " Dubbelklicka på den nyskapade sprite för att öppna spriten redigeringsfönstret . Det är inom " Sprites " post i listan Objekt .
    2 .
    Klicka på " Redigera Sprite "-knappen .
    3 .
    Dubbel på den gröna miniatyrbild som lyder " image 0 ".
    4 .
    Klicka cirkelverktyget . I bilden , klicka och dra över bilden med muspekaren för att rita en cirkel . Som standard kommer det att vara vit med en svart kontur . Klicka på den gröna bocken för att spara ditt arbete .
    5 .
    Klicka på " bild 0 ", klicka på "Redigera " och klicka på "Kopiera ". Alternativt kan du bara klicka " image 0 " och tryck på Control-C .

    Klicka på " Redigera " och klicka på " Klistra in ". Eller tryck " Ctrl "-" V " . Detta kommer att skapa en ny bild som heter " bild 1 ".
    6 .
    Dubbelklicka på " bild 1 ". Välj verktyget Paint Bucket och välja färgen blå från färgväljaren till höger på skärmen . Klicka i cirkeln för att ändra den till blå .
    7 .
    Klicka på " Klistra in " igen och dubbelklicka på den nya bilden som du skapade i föregående steg . Ändra färg till röd . Klicka i cirkeln för att göra det en röd cirkel . Klicka på den gröna markeringar att komma tillbaka till huvudmenyn Game Maker fönster .
    8 .
    Skapa ett objekt som använder den sprite . I Game Maker , sprites sig endast representera bilden . Att ha ett objekt visas i spelet , måste du skapa ett "objekt " av den och tilldela den spriten . För att göra detta , högerklicka på objektet trädet och välja " Skapa nytt objekt ". Välj " sprite 0 " från listrutan under spriten fliken .
    9 .
    skapa ett rum som är Game Maker 's term för ett spel nivå , genom att högerklicka i rummet trädet och välja " Skapa rum . " Klicka var som helst i rummet och detta kommer att placera din nya objektet ( och dess associerade sprite ) i den. Det första rummet du skapar automatiskt att bli den första nivån i spelet .
    10 .
    Klicka på den gröna pilen för att köra spelet . Cirkeln sprite kommer nu att vara animerade, byta färg varje bildruta .

    Nu när du vet stegen bakom animeringen i Game Maker , gränserna är din egen fantasi. Skapa explosioner , walk- cykler eller andra animation ditt spel behov .


Previous:nothing Next:hur man installerar java 7





Relaterade artiklar


  • Hur konvertera ett Java-program i en Windows- tjänst
  • hur man kan få en DLL för Visual Basic
  • hur du vill visa en ståndpunkt filmklipp med Action Script i Flash MX
  • datorutbildning för Microsoft Certification
  • hur att validera ett datum i java
  • hur man installerar java api
  • hur man programmerar mobiltelefoner med Java-programmering
  • hur man öppnar en postuppsättning
  • hur man skapar ett datum från sträng java
  • vad är en Visual Basic Script fil ?