Dator > hur man skapar en vokal räknar ansökan i Visual Basic

 • hur man skapar en vokal räknar ansökan i Visual Basic


 • Visual Basic innehåller tillräckligt med verktyg för att utföra enkla operationer såsom att räkna ord , bokstäver eller ens specifika karaktärer som vokaler och konsonanter , utan att kräva en hel del arbete

  Du behöver : .
  Visual Basic


  1 .
  Skapa ett nytt Visual Basic- projekt genom att öppna Visual Basic och välja " Skapa projekt . . . " från s senaste projekt dialogrutan som dyker upp . Alternativt kan du gå till menyn Arkiv och välj " Nytt projekt . " Detta kommer att vara en grundläggande Windows-program , så klickar du bara på Nästa eller OK för alla andra dialogrutor som dyker upp för en standardkonfiguration tills du står inför ett tomt formulär i GUI designer .
  2 .
  Lägg till en RichTextBox genom att dra RichTextBox komponent från listan Komponenter i formuläret . Dra i kanterna så att det tar upp större delen av formen , men lämna utrymme längst ner .
  3 .
  lägga till en etikett genom att dra den från listan Komponenter och ställ det under RichTextBox . Gå till rutan Egenskaper , som är längst ner till höger i ditt fönster som standard . Hitta egenskapen text och ändra den till " Vokal Count : " " . Label " från Var noga med att ställa etiketten tillräckligt långt från den högra sidan så att du kan lägga till vokal räkna till texten senare utan texten kör av gränsen i fönstret .
  4 .
  Lägg till en knapp från listan Komponenter och placera den bredvid vokalen räkna etiketten . Än en gång , se till att du ger din etikett plats för tre eller fyra fler tecken som ska läggas till det för din vokal räknas . Ändra egenskapen Text för knappen så att den läser " Räkna Vokaler "istället för " -knappen. "
  5 .
  Dubbelklicka på knappen . Detta kommer att öppna upp källkoden för dina fönster och automatiskt skapa en händelse funktion som ska anropas när någon klickar på knappen av användaren . Namnet på funktionen kommer att vara mycket liknar " Button1_Click . " All kod kommer att gå inne i den här funktionen .
  6 .
  Skriv följande kod .

  Dim bokstäver ( RichTextBox1. Text. Length ) Som Char
  bokstäver=RichTextBox1. Text. ToUpper. ToCharArray ( )

  Dim count=0

  för varje bokstav i skrivelser
  Välj bokstav
  Case " A " , " E " , " jag " , " O " , " U "
  count +=1
  End Markera
  Nästa

  Label1 . Text=" Vokal Count : " + CStr ( räkna )

  Going rad för rad , skapar denna funktion en array av tecken namn " bokstäver . " Därefter kopierar texten från RichTextBox , ändrar kopian så att den är allt i versaler . Detta kommer att minska antalet vokaler du behöver för att titta efter för att endast deras versaler versioner .

  Nästa , ett heltal är skapat för att hålla det sammanlagda antalet vokaler som de räknas .

  Sedan börjar koden för att gå igenom listan av bokstäver , en efter en , och kontroller varje bokstav för att se om det är en vokal . Om det är , då den rörliga räkna ökas med ett .

  Slutligen vokalen räkna etiketten är inställd att skriva ut resultatet .
  7 .
  Tryck på den gröna pilen för att testa din ansökan .


Previous:nothing Next:hur man ändrar den aktiva arbetsboken i VBA

Relaterade artiklar


 • hur du kör en klocka på en webbsida med hjälp av JavaScript
 • hur man använder perl för att söka en pdf doc
 • hur man installerar Belkin Wireless hårdvara g-kort
 • vad är Adobe PostScript ?
 • Hur konvertera en kalenderdag till en sträng
 • Vad är JavaScript ogiltigt ?
 • hur man ringer ett orakel paket från Visual Basic
 • Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?
 • hur man skapar en temporär tabell i Visual Basic 6.0
 • lista med Java certifieringar