Dator > directx Visual Basic tutorial

 • directx Visual Basic tutorial


 • Före bildandet av DirectX var Visual Basic miljön inte kan hantera kraftfulla grafiska programmering för spel . Utan användning av multimedia för att skapa den mest visuellt slående spel med avancerad grafik , ljud och multi -player verktyg , hade spelprogrammerare att förlita sig på enkla pussel och kortspel . Med DirectX , kan programmerare använda flera komponenter för att skapa förstklassig spel

  Visual Basic med DirectX

  För att programmera spel med DirectX måste du först ha en allmän kunskap om Visual Basic språket med någon form av erfarenhet av programmering som gör att du kan skriva en program med hjälp av Visual Basic 5 eller senare. Du kommer inte att kunna använda tidigare versioner av Visual Basic for den senaste grafiska komponenter av DirectX .

  X i DirectX står för en specifik Application Programming Interface (API ) namn såsom Direct3D , DirectDraw , DirectMusic , DirectPlay och DirectSound . Dessa multimedia komponenter skall användas för att skapa dynamiska och underhållande spel och för hantering av uppgifter relaterade till spelprogrammering och video på Microsoft -plattformar med hjälp av Visual Basic .

  Direct3D

  Den mest använda komponenten i DirectX är Direct3D , vilket är vad du använder för att rita spel med 3D-grafik . När du använder Direct3D göra er 3D -grafik , behöver du inte oroa dig för vilken typ av grafikkort det kommer att dras på eller om de begränsningar som omgärdar nämnda grafikkort .

  DirectDraw

  DirectDraw används för att leverera grafik i applikationer där hög prestanda är viktigt . Spel är en klass av ansökan där en liten prestanda kant kan betyda skillnaden mellan extrema försäljning och stora förluster .

  DirectMusic

  DirectMusic komponent kan du ladda och spela upp ljud från filer eller resurser i MIDI ( Musical Instrument Digital Interface ) , WAV (Waveform ljudformat ) eller DMP ( DirectMusic Producer ) . Den lilla filstorleken på DirectMusic ljudspår gör att din musik och ljudeffekter att vara sammansatt och spelade , och ger flexibla interaktiva kontroll över hur de spelas .

  DirectPlay

  DirectPlay komponent kan du programmera onlinespel med röstkommunikation , inspelning och uppspelning, som alla gör det enkelt att ansluta via Internet eller ett nätverk . DirectPlay har många funktioner som du använder för att hantera och skicka data spel fram och tillbaka mellan värdar och spelare .

  DirectSound

  DirectSound låter dig spela ljud genom WAV -filer , vilket gör att dina applikationer att producera ljud och musik . Det är som en CD -spelare som låter dig spela upp, pausa , stoppa , spola tillbaka, spola framåt och justera tonhöjd och volym i dina spel .


Previous:nothing Next:hur man skapar spel i Visual Basic

Relaterade artiklar


 • spelutveckling för barn
 • hur man kan få en DLL för Visual Basic
 • hur man skapar xls med javascript
 • hur man kan ändra teckensnitt färger med javascript
 • handledning om SQL-funktioner
 • data recovery hårdvara
 • hur du lägger till hänvisningar tillgång till ett bibliotek i Visual Basic
 • hur man kan övervaka nätverkshårdvara
 • hårdvara RAID server vs mjukvaru-RAID server
 • hur du uppgraderar Visual Basic 6 kod