Dator > hur man gör spel med Python för nybörjare

 • hur man gör spel med Python för nybörjare


 • Python och dess fria spelutveckling bibliotek , Pygame , hantera en hel del av detalj arbete spelutveckling för dig , så att du kan fokusera på dina speldesign . Ändå var Crysis inte skrivit på en dag , så måste du börja där videospel själva började med att ett spel som " Pong ". Det är kanske inte vad du får i speldesign att göra, men det kommer att lära dig grunderna och låta dig få ett spel igång snabbt

  Du behöver : .
  Pygame
   


  1 .
  Öppna Idle , standard Python IDE från Windows Start- meny . Klicka på " File " och " Nytt fönster ". Omedelbart spara den nya filen och ge den namnet " Ping. py. "
  2 .
  få spelet miljön redo . Skriv in följande i din Ping. py fil :

  os import , sys

  import pygame från pygame. locals import *

  skärmen=pygame . display. set_mode ( ( 640. 480 ) )

  Denna import från Python extra kommandon du behöver för att skriva ditt spel och skapar ett nytt fönster för ditt spel att köra i. Hit "F5 " för att köra programmet . Alternativt klicka på " Kör " och " Run Module " från menyn . Båda kommer att ha samma resultat-ett helt öppet fönster kommer att visas på skrivbordet . Det kommer att vara 640 pixlar bred och 480 pixlar hög .

  Och det kommer att krascha och ge dig ett felmeddelande ganska snabbt eftersom även om fönstret skapades , gjordes ingenting med det .
  3 .
  Skapa spelarens paddel . Lägg till följande kod i ditt spel omedelbart under den sista delen av registret :

  PADDLE_WIDTH=50
  PADDLE_HEIGHT=10
  p1Paddle=pygame. Rect (10 , 430 , PADDLE_WIDTH , PADDLE_HEIGHT )

  PADDLE_COLOR=pygame . color. Color ( " röda " )
  SCREEN_COLOR=pygame. color. Color ( " svart " ) ;

  Detta talar om för datorn hur många pixlar bred och hög spelarens paddeln bör vara så väl som vilken färg det ska vara . Den berättar också Python att du vill paddeln vara 10 pixlar från vänster sida av skärmen och 430 pixlar från toppen av skärmen . Kom ihåg , är skärmen 640 pixlar bred och 480 pixlar hög, så paddeln kommer att vara på den vänstra sidan av skärmen , nära botten .

  också definierar det att skärmen själv att ha den svarta färgen .
  4 .
  Skapa pucken . Skriv in följande i ditt spel :

  puckSpeedX=1
  puckSpeedY=1

  PUCK_COLOR=pygame. color. Color ( "gröna " )
  puck=pygame. Rect ( 320,240,10,10 )

  Detta talar om för datorn vilken färg pucken kommer att vara och var den ska placeras på skärmen . I detta fall kommer det att vara 320 pixlar från vänster och 240 pixlar från toppen . Det kommer också att vara 10 pixlar bred och 10 pixlar hög .

  Slutligen, eftersom pucken rör sig av sin egen vilja, krävs en hastighet . Ofta i ett 2D-spel som " Pong ", det är lättare att dela hastigheter i hur stora ett objekt rör sig horisontellt och hur snabbt den rör sig vertikalt . I detta fall kommer pucken röra sig horisontellt (X ) med en hastighet av 1 och kommer att röra sig vertikalt ( Y ) med en hastighet av 1 också .
  5 .
  Ställ upp spelet loop genom att skriva :

  Även sant :
  p1Paddle. left=pygame. mouse. get_pos () [ 0 ]
  puck. left=puck. left + puckSpeedX
  puck . upp=puck. top + puckSpeedY
  screen. fill ( SCREEN_COLOR ) ,
  skärmen . fylla ( PADDLE_COLOR , p1Paddle )
  screen. fill ( PUCK_COLOR , pucken )
  pygame. time. delay (10 )


  Going rad för rad , den " medan true " kommando talar om för spelet att hålla igång på obestämd tid eller tills användaren träffar på "Stäng " -knappen på hans fönster .

  Nästa , berättar den dator som spelarens paddel bör på samma ställe på skärmen , horisontellt , än muspekaren . På så sätt kan spelaren följa pucken genom att flytta sin mus . Pucken själv flyttas genom att lägga till en X-och Y hastigheter sin ståndpunkt på skärmen . Då drar skärmens bakgrund , spelarens paddel och pucken , i den ordningen. Hit "F5 " för att köra spelet .

  märker några problem ? Ingen av dina grafik dras till skärmen . Nästan alla moderna spel använder ett trick som kallas " dubbel buffring " att dra till skärmen . Detta innebär grafik dras till minne först och sedan dras , alla på en gång , till skärmen senare . Utan dubbel buffring , spelgrafik har en vana av flimmer. Att berätta Python faktiskt att skriva grafik till datorskärmen , eller " flip bufferten , " lägga till följande rad till spelet :

  pygame . display. flip () ;

  Tryck "F5 " för att köra spelet . Det finns fortfarande en ganska stor brist i spelet : pucken bara flyger genom paddeln och utanför skärmen som om det inte fanns
  6
  Lägg kollisioner till pucken . . Detta kan kräva lite repetition av nybörjare algebra . Lägg till denna kod för att ditt spel loop :

  om puck. colliderect ( p1Paddle ) :
  puckSpeedY=puckSpeedY * -1

  om puck. top <0 eller puck. bottom > 480 :
  puckSpeedY=puckSpeedY * -1

  om pucken . vänster <0 eller puck. right > 640 :
  puckSpeedX=puckSpeedX * -1

  gå en efter en , fundera över vad som händer här . Om pucken kolliderar med spelarens paddel , då är det Y hastighet multipliceras med minus -1 . Så om Y hastighet ( kom ihåg betyder det vertikala hastighet ) var 1 , är det nu minus -1 . Så det går i exakt motsatt riktning vertikalt . Samma sak händer om pucken träffar toppen eller botten av skärmen . Och slutligen , om pucken träffar vänster eller höger sida av skärmen , är dess hastighet X (eller dess horisontella hastigheten ) multiplicerat med minus -1 . Hit "F5 " för att köra ditt spel och se effekten .
   

  91 92 93 94


Previous:nothing Next:Hur konvertera en tom sträng hittills

Relaterade artiklar


 • hur man byter hårdvara utan att installera om windows xp
 • hur du aktiverar hårdvaran omkopplaren för ett trådlöst kort på Dell Latitude D410
 • hårdvara krav på mellanstationer webbservrar
 • spel utforma verktyg
 • hur man kan övervaka nätverkshårdvara
 • hur man fixar hårdvara
 • Felsökning HP Pavilion dv2000 hårdvara
 • Hur konvertera en sträng till ett datumformat
 • vad är hårdvara i ett datorsystem?
 • hur man kan få en DLL för Visual Basic