Dator > hur man byter hårdvara utan att installera om windows xp

 • hur man byter hårdvara utan att installera om windows xp


 • Ibland är det inte värt att köpa en ny dator när du kan helt enkelt uppgradera en del, ofta dramatiskt förbättra datorns prestanda. De flesta hårdvara uppgraderingar har ingen effekt på din Windows-operativsystemet. Delar såsom nya RAM, grafikkort, ljudkort eller en extra hårddisk kommer inte att störa Windows XP-installationen. De två stora undantagen är moderkortet och de viktigaste hårddisken. Du kan lägga till en andra hårddisk, men du kan inte ta bort den ursprungliga enhet som Windows är installerat på utan att förlora din installation. Ett nytt moderkort, kan dock läggas till med rätt förberedelser

  Du behöver:.
  Windows XP installations-CD
  . Windows XP-produkt kod.

  Byta moderkort


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur strömkällan innan du försöker att byta ut moderkortet. Rådgör med din moderkort guide för specifika instruktioner om hantering moderkortet.
  2.
  Anslut din dator igen efter att du har ändrat moderkortet och sätt in Windows XP installations-CD. Slå på datorn.
  3.
  Överens om att inleda installationen av Windows XP genom att trycka på "enter" på menyn.
  4.
  Instämmer till licensavtal för slutanvändare eller tryck på "F8" för att hoppa över detta avsnitt.
  5.
  På menyn Installation trycker du på "R" för att välja alternativet Reparera. Windows XP kommer nu att gå igenom långa installationen utan att byta några av dina filer eller personliga inställningar. Det kommer helt enkelt att utvärdera din hårdvara och anpassa sig till de nya ändringarna.
  6.
  Ange i Windows XP-produkten kod när du ombeds. Detta antal bör ingå med din Windows-CD eller Windows XP handboken. Tillåt Windows att starta på omaktivering.
  7.
  Placerar i din dators någon CD som medföljde moderkortet om Windows säger att den inte kan hitta de nödvändiga drivrutinerna. Windows kommer att fråga dig var du ska leta efter de nya drivrutinerna. Berätta Windows för att söka CD för förare.

  Övrig hårdvara ändringar


  1.
  Stänga av datorn och koppla ur strömkällan. Installera ny hårdvara på uppdrag av handboken som följde med den.
  2.
  Plug allt igen och slå på systemet igen när du är klar med den fysiska uppgraderingen. Tillåt Windows att starta upp.
  3.
  Låt Windows söka efter drivrutiner för ny hårdvara. Vanligtvis kommer att söka efter förändringar i ditt system och sedan automatiskt hitta rätt drivrutiner. Om det säger att det inte kan hitta dem, sätt in CD som medföljde den nya hårdvaran. Direkt Windows XP till den nya CD: n så att den kan använda dessa drivrutiner. Om det fortfarande ett problem, gå till webbplatsen för tillverkaren och söka efter dess förare. Du bör kunna ladda ner rätt drivrutiner för Windows att använda. När drivrutinerna är uppdaterade, kommer Windows att vara redo att gå. Detta gäller för alla kompatibla maskinvara inklusive ljudkort, grafikkort, RAM och ytterligare hårddiskar.
  4.
  Manuellt uppdatera drivrutinerna om Windows inte göra detta automatiskt. Navigera till Enhetshanteraren genom att klicka "Start" och sedan "Kör" skriv "mmc" och tryck på "enter". Tryck på "CTRL + M" och välj "Lägg till" och sedan klicka på "Enhetshanteraren". Sök din nya hårdvara och antingen dubbelklicka på den eller högerklicka på den och välj "Egenskaper. "Om du inte kan hitta den nya hårdvaran, leta efter en gul varning flagga bredvid en enhet (flaggan betecknar en enhet som inte har installerats ännu). Välj fliken" Drivrutin "och klicka sedan på" Uppdatera drivrutin. "Du kommer då att kunna tillåta Windows att skanna automatiskt eller annat du kan välja de drivrutiner själv att installera.

  tips och varningar


 • Reparera Windows XP kan rensa ut din uppdateringar. Se till att utföra en Windows-uppdatering efter varje reparation för att du har det senaste systemet och säkerhetsuppdateringar.

Previous:hur man kopierar musik från en dator till ett PSP Next:hur man kan övervaka nätverkshårdvara

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar hårdvaran på Toshiba Tecra S1
 • hur du ansluter trådlöst tangentbord och mus hårdvara
 • hur man kan övervaka nätverkshårdvara
 • hur man byter hårdvara utan att installera om windows xp
 • hur du ansluter trådlöst hårdvara
 • GeForce 7600 GS jämfört med GeForce 6600 GT
 • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
 • diy hårddiskåterställning
 • hur man byter en CPU multiplikatorn med en AMD-processor
 • Corsair minne grunderna